Kde najít letní brigádu: Tipy pro studenty s UNIWORKS CB

Článek byl publikován 4. 7. 2024 v rubrice Kariéra | Počet komentářů: 0

Léto je ideálním časem pro studenty, kteří chtějí získat pracovní zkušenosti, vydělat si nějaké peníze navíc a obohatit svůj životopis. Hledání letní brigády může být ale někdy náročné. V tomto článku vám přinášíme několik užitečných tipů, kde a jak najít letní brigádu, a představujeme vám personální agenturu UNIWORKS CB, která vám s tím může pomoci.

1. Online pracovní portály

Jedním z nejefektivnějších způsobů, jak najít letní brigádu, je procházení online pracovních portálů. Stránky jako Jobs.cz, Práce.cz, nebo Indeed.cz nabízejí širokou škálu pracovních nabídek, včetně letních brigád. Stačí zadat příslušné klíčové slovo (např. „letní brigáda“) a lokalitu, kde chcete pracovat.

2. Sociální sítě a skupiny

Sociální sítě jako Facebook mají mnoho skupin zaměřených na nabídky brigád a pracovních příležitostí. Připojte se k těmto skupinám a sledujte pravidelně nové příspěvky. LinkedIn je také skvělou platformou pro hledání práce a navazování profesních kontaktů.

3. Školní nástěnky a kariérní centra

Mnoho škol a univerzit má vlastní nástěnky nebo online portály, kde se pravidelně zveřejňují nabídky brigád. Kariérní centra škol často spolupracují s místními firmami a mohou vám poskytnout cenné tipy a kontakty.

4. Přímé oslovení firem

Pokud máte zájem o práci v konkrétní firmě, nebojte se ji oslovit přímo. Mnoho firem ocení iniciativu a může mít volná místa, která nejsou veřejně inzerována. Připravte si stručný motivační dopis a aktualizovaný životopis, který můžete firmě poslat.

5. Personální agentury

Personální agentury jsou výborným zdrojem pro hledání brigád. Jednou z nich je UNIWORKS CB, která se specializuje na zprostředkování práce pro studenty a mladé lidi. Spolupracuje s mnoha renomovanými firmami a nabízí širokou škálu pracovních příležitostí, které mohou odpovídat vašim potřebám a časovým možnostem.

Proč zvolit UNIWORKS CB?

UNIWORKS CB je personální agentura se sídlem v Českých Budějovicích, která se zaměřuje na zprostředkování pracovních příležitostí nejen pro studenty, ale i pro všechny, kteří hledají flexibilní zaměstnání. Zde je několik důvodů, proč využít jejich služeb:

  • Široká nabídka brigád: UNIWORKS CB nabízí různé typy brigád, od administrativní práce po manuální práce ve skladech a továrnách. Můžete si vybrat podle svých preferencí a dovedností.
  • Flexibilní pracovní doba: Agentura chápe, že studenti mají různé časové možnosti, a proto nabízí flexibilní pracovní úvazky, které se přizpůsobí vašemu rozvrhu.
  • Rychlé a snadné hledání práce: UNIWORKS CB má přehledný online systém, kde můžete jednoduše procházet aktuální nabídky a ihned se přihlásit na vámi vybranou brigádu.
  • Podpora a poradenství: Profesionální tým agentury vám pomůže s přípravou životopisu, poradí vám, jak se připravit na pohovor, a poskytne vám všechny potřebné informace o nabízených pracovních pozicích.

Jak začít?

Navštivte webové stránky UNIWORKS CB a zaregistrujte se. Po registraci budete mít přístup k široké nabídce brigád a pracovních příležitostí. Můžete si vybrat práci, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a časovým možnostem.

Závěr

Najít letní brigádu nemusí být složité, pokud víte, kde hledat. Online pracovní portály, sociální sítě, školní nástěnky a personální agentury jsou skvělými místy, kde můžete začít. Personální agentura UNIWORKS CB vám může nabídnout širokou škálu pracovních příležitostí a usnadnit vám cestu k nalezení ideální letní brigády. Nečekejte a začněte hledat ještě dnes – léto je za rohem!

Líbil se vám článek? Nasdílejte ho nebo nám nechte komentář

Markéta Hrubá

Markéta Hrubá

Ráda pomáhám využívat potenciál lidí naplno, proto se věnuji kariérnímu a studijnímu poradenství. Zabývám se komunikací a mezilidskými vztahy. Ve společnosti H-Enter školím rozvoj prezentačních a komunikačních dovedností. více o mně

Komentáře